Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgratinerad falukorv

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite roligare än vanlig falukorv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla falukorven med grillsås och grilla i skivor på indirekt värme (BBQ) tills den fått fin färg. Har du ingen grill, så kan du steka dem istället. Men det blir godare med grillat! Lägg falukorven i en eldfast, smord form.
  2. Blanda senap, chilisås och bred över falukorven. Skär tunna skivor (1-2 mm tjocka) av tomat, äpple och rödlök och lägg över varje skiva falukorv. Skiva och stek champinjonerna tills de fått fin färg, men utan att tappa all vätska. Krydda med Ancho chili. Lägg undan så länge.
  3. Hacka resten av rödlöken fint och stek tillsammans med skinka, tills löken är mjuk och fått fin färg. Blanda i grädde och låt koka ihop lite. Smaka av med salt , chilipulver och svartpeppar. Red av med Maizena, så att du får en fin stuvning. Häll till sist i persiljan och basilikan och rör om.
  4. Häll stuvningen över falukorvskivorna, lägg över ett lager riven ost och gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg. Servera med stekt potatis, pressad potatis eller varför inte penne rigate och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kakan9 15 december 2009

    Jättegod. Gjorde dock om den lite då vi inte äter tomat och äpplen i familjen. Använde paprika i stället.

  • flabban 9 februari 2010

    Supergoda smaker. Kommer att prova med kycklingfilé nästa gång. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.