Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitlök och basilika ger härlig smak aåt denna läckra kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansjovispasta: Mosa ansjovisen med en gaffel eller kör den i matberedare till en slät massa. Tillsätt ett par droppar vitvinsvinäger.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
  3. Börja med fyllningen. Blanda samman 3 msk av basilikan med resten av ingredienserna i en liten skål.
  4. Skär ett snitt horisontellt i varje kycklingfilé och fördela fyllningen i fickan. Tillslut öppningen med en tandpetare.
  5. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek kycklingen så att den blir gyllenbrun på ytan.
  6. Lägg över kycklingen på plåten. Strö över mozzarellan och resten av basilikan. Efterstek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är helt färdig. Täck med folie om den blir för brun. Servera genast med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller stekt kulpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.