Vitlök och basilika ger härlig smak aåt denna läckra kyckling.
Instruktioner
- Ansjovispasta: Mosa ansjovisen med en gaffel eller kör den i matberedare till en slät massa. Tillsätt ett par droppar vitvinsvinäger.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
- Börja med fyllningen. Blanda samman 3 msk av basilikan med resten av ingredienserna i en liten skål.
- Skär ett snitt horisontellt i varje kycklingfilé och fördela fyllningen i fickan. Tillslut öppningen med en tandpetare.
- Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek kycklingen så att den blir gyllenbrun på ytan.
- Lägg över kycklingen på plåten. Strö över mozzarellan och resten av basilikan. Efterstek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är helt färdig. Täck med folie om den blir för brun. Servera genast med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller stekt kulpotatis.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar