Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld lövbiff och örtpotatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här satsar vi på getost och rosmarin i ljuvlig harmoni! Gör potatiskakan i förväg. Hittade i Hemmets

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Skala och skiva potatisarna tunt, gärna i en matberedare. Ansa och strimla purjon, pressa vitlöken. Blanda potatis, purjo, vitlök, örter och ost. Tryck ner ett bakpapper i en springform, ca 23 cm i diam. Lägg potatisblandningen och tryck ihop till en platt kaka. Ringla över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen 50 minuter till 1 timme. Låt vila 10 minuter. Skär upp inför servering.
  2. Sås: Koka ihop vinäger och socker till hälften återstår. Låt kallna. Mosa ihop chèvre och färskost. Smaka av med salt, peppar, honung och hackade rosmarinblad.
  3. Stek lövbiffarna hastigt i smör i en riktigt het panna. Lägg upp på skärbräda, salta och peppra lätt och klicka på ostblandningen. Vik ihop till börsar och servera med sås, potatiskaka och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.