Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerade älgfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga biffar med smält Västerbottensost som serveras med kokt potatis, grönsaker och god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka löken och fräs den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda lök, färs, timjan, ströbröd och ägg. Salta och peppra.
  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten. Lägg dem och tomaterna i en ugnsfast form. Lägg på några klickar smör. Salta och peppra.
  4. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med fond och grädde och häll över biffarna. Strö på ost och gratinera i ugn ca 10 minuter.
  5. Sätt in grönsakerna i ugnen ca 10 minuter tills de är varma och har fått lite färg.
  6. Servera biffarna med sås, kokt potatis och grönsaker. Dekorera med timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.