Ost- och paprikadoftande, panerade potatisbiffar kan man få i stället för frukostfrallor i det inre av Amazonas, men servera dem lika gärna som läcker lunchrätt med sallad eller knaperstekt bacon.
Instruktioner
- Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen. Pressa den genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk, litet i sänder, och rör ned ägg. Vispa moset poröst, salta och krydda och rör ned osten, som får smälta ned.
- Sikta ströbrödet på ett fat om det är grovt. Forma ovala bullar av moset, platta ut dem till biffar och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna ljusgula på båda sidor.
- Servera med en blandad sallad eller stekt bacon.
- Tips: Krydda gärna moset med kryddkrasse, gräslök eller någon annan örtkrydda i stället för paprika.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar