Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostrulle

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en perfekt lunch en varm sommardag, eller som en smidig förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda bröd, ägg och grädde, låt stå och svälla en stund. Tillsätt ost och cayennpeppar. Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum och blanda ner i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, ungefär som en rulltårta. Grädda i ugnen i 10 min i 200 grader, tills det är gyllenbrunt. Låt svalna. Vispa créme fraichen hård till fyllningen, blanda i räkor/ kräftstjärtar, dillen och vitlökspeppar. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på den avsvalnade ostkakan, rulla ihop från långsidan som en rulltårta, skär i skivor.
  2. Till förrätt garnerar man med en klick créme fraiche, lite hackad rödlök, dill, citron och stenbitsrom. Man kan variera fyllningen med en stor burk mjukost, strimlad isbergssallad, gurka, rödlök, rökt skinka, tomat eller byter man ut ingredienserna mot något annan röra, eller varför inte kalla tacofärs........ Detta är en perfekt lunch en varm sommardag, servera gärna med en melonsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.