- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Smarrig söt paj med syrlig smak från citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hacka nötterna och blanda samman dem med mjöl och socker. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga bottnen och ställ den kallt minst 1 timme.
- Lägg alla ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Låt det sjuda upp och tjockna under omrörning. Låt krämen kallna. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i klyftor. Smält smöret på svag värme och rör i sockret. Tillsätt päronen och låt dem steka 1–2 minuter.. Häll över vinet/vatten och smaksätt med ingefära. Låt allt koka upp.
- Grädda det ofyllda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna.
- Bred citronkrämen på pajbottnen och toppa med de smörstekta päronen.
- Tips!
Pajen kan serveras precis som den är, men vill du ha något extra så bjud lite vispad grädde till.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar