Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med citronkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Smarrig söt paj med syrlig smak från citron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka nötterna och blanda samman dem med mjöl och socker. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga bottnen och ställ den kallt minst 1 timme.
  3. Lägg alla ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Låt det sjuda upp och tjockna under omrörning. Låt krämen kallna. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i klyftor. Smält smöret på svag värme och rör i sockret. Tillsätt päronen och låt dem steka 1–2 minuter.. Häll över vinet/vatten och smaksätt med ingefära. Låt allt koka upp.
  4. Grädda det ofyllda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna.
  5. Bred citronkrämen på pajbottnen och toppa med de smörstekta päronen.
  6. Tips! Pajen kan serveras precis som den är, men vill du ha något extra så bjud lite vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.