Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pain dépice

 
Skriv ut

Pain dépice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost eller eftermiddagsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.
  2. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en bunke.
  3. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har smält häll det över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen, grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.