Pajer behöver inte alltid fyllas med äggstanning för att bli fylliga och goda i smaken. Pröva till exempel att fylla ett pajskal med wokade grönsaker. Ene sås med vitlök sätter pricken över i.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Blanda mjöl, ost och salt i en bunke eller matberedare.
- Tillsätt matfettet skuret i bitar och vatten. Blanda samman allt till en deg.
- Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla eller tryck ut degen i en veckad pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen lätt med en gaffel.
- Lägg en remsa aluminiumfolie utmed pajskalets kant, så att degen inte glider ner under gräddningen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Lyft bort folieremsan och grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt pajskalet svalna.
- Gör fyllningen. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa glansiga ca 5 minuter.
- Dela cocktailtomaterna. Tillsätt dem och oliverna i grönsaksfräset. Salta och krydda med örter och peppar.
- Gör såsen: Blanda samman crème fraiche, mjölk, chilisås, pressade vitlöksklyftor, socker, salt och peppar.
- Fyll pajen med grönsaksblandningen och ringla såsen över. Servera genast.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar