Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternackspasta med pumpabiffar och mangold verde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Höstens alla smaker i en enda rätt! Pumpa, palsternackor, päron och mangold. Snyggt är det också! Laktosfritt och äggfritt. Använd glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd istället för panko för glutenfri rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Palsternackspasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna grovt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivoljan. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills palsternackan är mjuk. Släng ner i en skål och mixa ihop med grädde, salt och peppar med hjälp av en stavmixer. Du kan även använda dig av en matberedare. Blanda med pastan.
  3. Pumpabiffar: Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan och kärna ur. Skär i mindre bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och rosta i ugnen i 30 minuter, eller tills pumpan är mjuk. Ta ut och släng ner i en matberedare.
  4. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Låt rinna av och släng sedan ner i matberedaren. Mixa pumpa och kikärter till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål. Hacka den gula löken och salvian fint. Vänd ner i smeten tillsammans med 1 dl pankoströbröd. Salta och peppra.
  5. Forma smeten till små biffar och vänd dem i resterande pankoströbrödet. Smeten är väldigt lös, men biffarna kommer att hålla ihop fint. Stek dem nu gyllenbruna på båda sidor i lite rapsolja.
  6. Rostat päron: Du kan rosta dem samtidigt som pumpan ovan. Bara ringla över lite olivolja samt strö över salt och peppar. Efter 20 minuter har de fått fint med färg.
  7. Mangold verde: Dra av bladen från mangoldens hårda stjälkar. Förväll bladen i kokande vatten i några minuter. Då försvinner lite av den beska smaken. Skölj genast i kallt vatten och pressa sedan ut så mycket vätska du kan. Släng ner i en matberedare tillsammans med kapris, riven vitlöksklyfta olivolja, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät, galet grön sås.
  8. Servera pumpabiffarna tillsammans med palsternackspastan, rostat päron och den gröna mangoldsåsen. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.