- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God som förrätt, på buffén eller som en lätt sommarlunch tillsammans med bröd.
Instruktioner
- Lägg mascarponen i en skål. Tillsätt oregano, salt, svartpeppar, citronsaft och rör ihop till en kräm.
- Lägg ut en stor bit plastfolie, ca 35 x 35 cm, på köksbänken. Lägg paramskinkan ovanpå, lite omlott, så att den formar en kvadrat om ca 25 x 25 cm. Bred mascarponekrämen i ett jämnt lager över skinkan. Rulla ihop till en rulle, så spänt som möjligt. Slå in rullen i plastfolie och låt ligga i frysen 30 minuter.
- Skär rullen i ganska tjocka skivor. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Lägg upp den på 4 fat eller på ett större fat och lägg parmarullar ovanpå. Garnera med svarta oliver och basilikablad.
- Blanda ihop valnötsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll dressingen över salladsbladen och servera.
Publicerat den
2 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar