Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesan- och mozzarellakyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant av en italiensk klassiker, kyckling som lagas direkt i stekpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägget i en grund skål. Lägg ströbrödet på en tallrik och blanda ner salt, peppar och basilika. Vänd kycklingbrösten först i ägg och sedan i ströbröd så att de täcks av panering.
  2. Smält smör på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem 30 sekunder på varje sida. Bryn sedan cirka tre minuter på varje sida.
  3. Portionera tomatsåsen ovanpå kycklingen. Sänk värmen, lägg på locket och låt steka tio minuter.
  4. Strö mozzarellaost, persilja och parmesanost över kycklingen och stek cirka fem minuter tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Garnera med resten av persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.