Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta

 
Skriv ut

Oprövad men verkar smarrig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Värm mjölk och choklad tills chokladen smält. Låt svalna.
  2. Rör samman smör och socker. Tillsätt gulorna.
  3. Rör samman mjöl, cacao, vanilj och bakpulver. Tillsätt i smeten. Tillsätt även chokladmjölken.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ner i smeten.
  5. Smöra och mjöla en bakform med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 175 grader.
  6. Fyllning: Vispa grädden. Rör ner curden.
  7. När kakan kallnat, dela den i två bottnar. Bred fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.
  8. Glasyr: Smält chokladen.
  9. Blanda ner sockret och creme fraichen i chokladen. Rör till en jämn smet.
  10. Täck hela tårtan med glasyren.
  11. Garnera med mandarinklyftor och/eller aprikoser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.