Oprövad men verkar smarrig.
Instruktioner
- Botten:
Värm mjölk och choklad tills chokladen smält.
Låt svalna.
- Rör samman smör och socker.
Tillsätt gulorna.
- Rör samman mjöl, cacao, vanilj och bakpulver.
Tillsätt i smeten.
Tillsätt även chokladmjölken.
- Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda ner i smeten.
- Smöra och mjöla en bakform med löstagbar kant.
Häll smeten i formen.
Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 175 grader.
- Fyllning:
Vispa grädden.
Rör ner curden.
- När kakan kallnat, dela den i två bottnar.
Bred fyllningen emellan.
Lägg ihop kakan.
- Glasyr:
Smält chokladen.
- Blanda ner sockret och creme fraichen i chokladen.
Rör till en jämn smet.
- Täck hela tårtan med glasyren.
- Garnera med mandarinklyftor och/eller aprikoser.
Publicerat den
29 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar