Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med radicchio och bacon / Pasta con radicchio e pancetta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Kombinationen av radicchio (bitter) med rosmarin och bacon/pancetta är en väldigt bra höstpasta! Och billig.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp pastavatten (riklig mängd). Medan vattnet kokar upp, hacka lök, skölj radicchion samt riv/skär den i grova strimlor. När vattnet kokar, tillsätt salt och pasta. Medan pastan kokar, värm oljan i en panna. Svetta löken utan att den tar färg med rosmarin (låt gärna kvisten vara hel). Tillsätt bacon och krossad vitlök samt svartpeppar. Bryn. Tillsätt radicchio och vitvin. (Det verkar vara en stor mängd radicchio först, men den minskar drastiskt i omfång när den värms!) Värm igenom, dra ned på värmen och lägg lock på. Riv osten. Tillsätt pastan när den är färdigkokt, blanda runt och tillsätt osten. Servera och ät genast med extra ost, peppar efter smak samt resten av vitvinet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.