Mycket grönsaker ger den här pastarätten kraftig smak utan att tillföra en massa kalorier.
Instruktioner
- Skölj och ansa paprikorna. Skala löken och hacka alltsammans. Skala och riv moroten. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprika, lök och morötter under omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Hacka vitlöken och blanda ner den. Bryn ytterligare ½ minut under omrörning.
- Tillsätt tomaterna med sin vätska och timjan. Sjud upp och sätt ner värmen. Låt såsen sjuda, rör om då och då tills den tjocknat, 20-25 minuter. Tillsätt basilika, salt och svartpeppar.
- Koka under tiden pastan enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och portionera upp den på tallrikar. Lägg såsen ovanpå pastan, garnera med basilika och servera genast.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar