Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta rigatoni

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket grönsaker ger den här pastarätten kraftig smak utan att tillföra en massa kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa paprikorna. Skala löken och hacka alltsammans. Skala och riv moroten. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprika, lök och morötter under omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Hacka vitlöken och blanda ner den. Bryn ytterligare ½ minut under omrörning.
  2. Tillsätt tomaterna med sin vätska och timjan. Sjud upp och sätt ner värmen. Låt såsen sjuda, rör om då och då tills den tjocknat, 20-25 minuter. Tillsätt basilika, salt och svartpeppar.
  3. Koka under tiden pastan enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och portionera upp den på tallrikar. Lägg såsen ovanpå pastan, garnera med basilika och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.