Gyllengul och ljuvlig gratäng där såsen blir extra fyllig med rostad blomkål. Den här rätten är vegetarisk men funkar även som tillbehör till kött eller fisk.
Laktosfri och äggfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri rätt.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i mindre bitar. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan grovt. Lägg på en plåt. Ringla över lite olja och rosta allt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills det har fått färg och mjuknat. Ta ut.
- Häll ner rostad blomkål och lök i en bunke tillsammans med grädde, vatten och saffran. Mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Du kan även göra allt direkt i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda saffranssåsen med den kokta pastan och häll ner det i en gratängform. Skiva auberginen hyfsat tunt och stek den gyllenbrun i generöst med olivolja. Fördela aubergineskivorna över gratängen och släng in allt i ugnen i 20 minuter.
Publicerat den
18 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar