Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med spenat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel vardagsrätt som är perfekt när du ska göra lite extra till lunchlådor.

Ingredienser

Instruktioner

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg den kokta pastan i en gratängform. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Tina spenaten. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs löken och paprikan. 4. Häll de frästa grönsakerna i en större katrull tillsammans med vitlöken och spenaten. 5. Fräs köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. 6. Häll köttfärsen i kastrullen med grönsaker. Rör om. 7. Häll i cremefraichen och matlagningsgrädden. Krydda med mer salt och peppar, samt den italienska salladskryddan. 8. Smält smöret i kastrull. Häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll i lite av den rivna osten, ca 1,5 dl. 9. Häll köttfärsblandningen över pastan. 10. Häll ostsåsen över köttfärsblandningen. 11. Lägg resten av den rivna osten uppepå alltsammans. 12. Gratinera i ugnen ca 10 min, eller tills osten smält och fått lite färg. 13. Ät tillsammans med gurka och sallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.