Instruktioner
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg den kokta pastan i en gratängform.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Tina spenaten. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs löken och paprikan.
4. Häll de frästa grönsakerna i en större katrull tillsammans med vitlöken och spenaten.
5. Fräs köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll köttfärsen i kastrullen med grönsaker. Rör om.
7. Häll i cremefraichen och matlagningsgrädden. Krydda med mer salt och peppar, samt den italienska salladskryddan.
8. Smält smöret i kastrull. Häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, och låt det koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll i lite av den rivna osten, ca 1,5 dl.
9. Häll köttfärsblandningen över pastan.
10. Häll ostsåsen över köttfärsblandningen.
11. Lägg resten av den rivna osten uppepå alltsammans.
12. Gratinera i ugnen ca 10 min, eller tills osten smält och fått lite färg.
13. Ät tillsammans med gurka och sallad. Smaklig måltid!