Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecan- och chokladrutor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mustig chokladkaka med choklad- och pecannötsbitar, gott med konjakskryddad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär chokladen och nötter i grova bitar. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker.
  2. Tillsätt margarinet samt mjöl, kakao och bakpulverblandningen turvis med kaffet. Rör ej i onödan då degen lätt blir seg.
  3. Bred degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över chokladen och nötterna , överst kanel- sockerblandningen. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
  4. Skär den svalnade kakan i rutor och dekorera med florsocker. Servera med konjaksryddad grädde eller vaniljglass. Kakan går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.