Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecan- och kolakaka

 
Skriv ut

En ljuvlig kaka för nötälskare. En hållbar kaka och ganska mäktig, räcker därför till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Hacka samman mjöl, smör och florsocker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  3. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar kant. Klä formen med hälften av degen. Lägg nötterna i pajskalet.
  4. Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Smält sockret till karamell i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp grädden och häll försiktigt ner den i karamellen. Rör ner den rivna mandelmassan och slå blandningen över nötterna.
  5. Pensla kanterna med äggula. Kavla ut resten av degen och lägg som lock över fyllningen. Gör små lufthål i locket.
  6. Baka pajen i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera i tunna bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.