En ljuvlig kaka för nötälskare. En hållbar kaka och ganska mäktig, räcker därför till många.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Hacka samman mjöl, smör och florsocker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 1 timme.
- Smörj och mjöla en pajform med löstagbar kant. Klä formen med hälften av degen. Lägg nötterna i pajskalet.
- Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Smält sockret till karamell i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp grädden och häll försiktigt ner den i karamellen. Rör ner den rivna mandelmassan och slå blandningen över nötterna.
- Pensla kanterna med äggula. Kavla ut resten av degen och lägg som lock över fyllningen. Gör små lufthål i locket.
- Baka pajen i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera i tunna bitar.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar