Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peppakakslinzer cookies

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En ny favoritkaka till jul som liknar Ballerina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker, tillsätt äggulan. Tillsätt, lite i taget av vetemjölet och sedan pepparkakskryddan och mandelmjölet. Arbeta ihop degen hastigt med händerna. Låt degen vila i en plastpåse 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 165 grader.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla degen lätt och försiktigt (degen är lite smulig) Tryck ut kakor med runda utstickare, ca 6 cm i diameter, ca 24 stycken och tryck ut mindre hål, ca 2 cm i diameter i hälften av kakorna.
  4. Flytta över kakorna med hjälp av en palett eller kniv till en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  5. Vispa ihop äggvita och tillsätt lite florsocker i taget tills kristyren får en bra konsistens. Fyll en spritspåse.
  6. Låt kakorna svalna på plåten och flytta sedan över dem på ett galler. Spritsa på lite kristyr på alla kakor utan hål. Lägg på de med hål och tryck till lite försiktigt. Pudra över lite florsocker på kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.