Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaka med banan och clementiner

 
Skriv ut

Helt eget (nästan) påhittat recept på en smarrig julkaka med clementiner, bananer och julkryddor! Förlagan är Maria Öhrns Mandarinkaka med kokostopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång bakfom.
  3. Skölj clementinerna i varmvatten. Lägg i en kastrull (hela med skal) och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka 7 - 8 minuter tills dom är mjuka. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
  5. Dela clementinerna i mindre bitar och skala bananerna och skiva ner med clementinerna. Kör med en mixerstav till en slät puré. Vänd ner i äggsmeten. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner i äggsmeten. Häll till sist ner smält smör eller olja. Rör slät.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme (kan vara kladdig, men ge den 5- 10 minuter till) Låt svalna.
  7. Vispa ihop färskosten med socker och citronsaft till en fluffig smet och bred över kakan och strö över riven kokos.
  8. Njut i tjocka skivor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.