Helt eget (nästan) påhittat recept på en smarrig julkaka med clementiner, bananer och julkryddor! Förlagan är Maria Öhrns Mandarinkaka med kokostopping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en avlång bakfom.
- Skölj clementinerna i varmvatten. Lägg i en kastrull (hela med skal) och fyll på med vatten.
Koka upp och låt koka 7 - 8 minuter tills dom är mjuka. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
- Dela clementinerna i mindre bitar och skala bananerna och skiva ner med clementinerna.
Kör med en mixerstav till en slät puré.
Vänd ner i äggsmeten.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kryddor.
Rör ner i äggsmeten. Häll till sist ner smält smör eller olja. Rör slät.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme (kan vara kladdig, men ge den
5- 10 minuter till)
Låt svalna.
- Vispa ihop färskosten med socker och citronsaft till en fluffig smet och bred över kakan och strö över riven kokos.
- Njut i tjocka skivor!
Publicerat den
17 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar