Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaks- och blåbärscheescake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mmmm, blåbär och pepparkakor är jättegott ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen och pepparkakorna och blanda med med det smälta smöret. Lägg bakpapper i en smord avlång brödform och täck även sidorna med bakpapper. Tryck ut kexsmulorna i formen. Ställ det kallt.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa samman ost och socker och tillsätt äggulorna , en i taget. Vispa mellan varje äggula.
  3. Vispa grädde och florsocker. Vispa äggvitorna styva. Blanda ostsmeten med grädden och vänd ner vitorna. Vänd ner bären och rör om.
  4. Fördela fyllningen i formen och släta till.
  5. Ställ den i frysen minst 4 timmar. Ta ut den 30 minuter innan servering. Garnera med färska blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.