Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaks- och saffranspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Visst kan man njuta av den här kakan året om även om saffransdoften sprider en känsla av jul. Denna paj är en självklar vinnare på glöggfesten ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Lägg pepparkakorna i en matberedare eller mixer med kniven isatt. Häll smöret i beredaren och kör till en jämn smulmassa. Eller krossa pepparkakorna för hand och blanda med smöret.
  2. Tryck ut smulmassan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen under tiden som du förbereder fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ägg och 1 dl strösocker pösigt. Mosa ner ost, citronskal, citronsaft och saffran. Blanda samman.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 35 minuter.
  5. Rör samman crème fraiche, 1 msk strösocker och vaniljsocker.
  6. Ta ut kakan efter 35 minuter och bred ut crème fraicheblandningen ovanpå pajen. Grädda den i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna helt innan den serveras.
  7. Pudra över lite florsocker och garnera med silverfärgade sockerkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.