Visst kan man njuta av den här kakan året om även om saffransdoften sprider en känsla av jul. Denna paj är en självklar vinnare på glöggfesten ...
Instruktioner
- Smält smöret. Lägg pepparkakorna i en matberedare eller mixer med kniven isatt. Häll smöret i beredaren och kör till en jämn smulmassa. Eller krossa pepparkakorna för hand och blanda med smöret.
- Tryck ut smulmassan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen under tiden som du förbereder fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och 1 dl strösocker pösigt. Mosa ner ost, citronskal, citronsaft och saffran. Blanda samman.
- Häll smeten i formen och grädda kakan ca 35 minuter.
- Rör samman crème fraiche, 1 msk strösocker och vaniljsocker.
- Ta ut kakan efter 35 minuter och bred ut crème fraicheblandningen ovanpå pajen. Grädda den i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna helt innan den serveras.
- Pudra över lite florsocker och garnera med silverfärgade sockerkulor.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar