Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspaj med fikon

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Doft och smak av jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker, tillsätt det kalla smöret i bitar. Arbeta ihop till en grynig massa, gärna i matberedare.
  2. Tillsätt äggulan och vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga kallt i 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
  4. Tryck fast en remsa aluminiumfolie längs kanten för att hindra degen att glida ner under gräddningen. Pricka botten med en gaffel. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
  5. Vispa ihop ägg med mandelmassan..Blanda saffran med sherry och grädde, vänd ner blandningen i äggsmeten.
  6. Skär fikonen i bitar och lägg dem i pajskalet. Slå smeten över. Grädda i 25 - 30 minuter på 200 grader. Låt pajen svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.