Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst med balsamsky och färska fikon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Annorlunda anka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan. Lägg i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Låt ankan vila medan potatisen tillagas.
  2. Potatis: Höj ugnsvärmen till 250 grader. Skala morötterna och skär i bitar. Halvera potatisen. Lägg rotsakerna i en långpanna. Häll på olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  3. Balsamsky: Skala och finhacka bananschalottenlöken. Fräs löken i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt farinsockret och låt det smälta in. Häll på vin, balsamvinäger, vatten och fond. Låt koka ihop till drygt hälften. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Runda av med 1 msk smör och sila såsen i en ny kastrull.
  4. Klyfta fikonen och lägg ner alla klyftor utom 4 i skyn.
  5. Skär ankan i tunna skivor. Strimla baconet och stek i torr, het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ner bacon och gräslök i de ugnsstekta rotsakerna. Servera till ankan med balsamsky och fikon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SofiaWS 10 oktober 2010

    Väldigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.