Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheesecake med apelsin och ananas

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Nytt och gott till alla högtider. Snabbt och lätt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa pepparkakorna fint och blanda med det flytande margarinet. Tryck ut massan i en springform och sätt in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt cremé fraiche, färskost, vaniljsocker, saft- och citronskal. Vispa blandningen slät med elvisp.
  3. Blanda juice och gelatinpulver i en stor mugg, låt blandningen stå och halvstelna. Lös sedan upp gelatinblandningen genom att sätta muggen i kokhett vatten.
  4. Häll i geletinjuicen i en fin stråle under fortsatt omrörning. Rör till sist i de syltade apelsinskalen.
  5. Tag ut formen från kylskåpet och häll i ostfyllningen. Låt cheesecaken stå och stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
  6. Gör garneringen: Blanda juice och gelatinpulver i en stor mugg, låt halvstelna. Lös sedan upp gelatinet som ovan. När gelatinet är lite stelnat, fördela juicen över ostfyllningen.
  7. Ät och njut! Du blir inte besviken!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.