Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En god sås till kött

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Krossa grönpepparkornen mellan tumme och pekfinger. Fräs grön- och svartpeppar 2-3 min i smör. Vispa i mjölet och fyll på med vatten och kalvfond. Låt puttra på mellanvärme tills hälften av vätskan har kokat bort, det tar ca 12-15 min. Rör om då och då. Vispa i grädden och låt såsen få ett uppkok. Sila bort grönpepparkornen, om så önskas, de kan bli lite bittra att tugga på, och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.