Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig höstgryta med grönsaksris

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god gryta, som passar särskilt bra nu på hösten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gryta: Stek grytbitarna på hög värme så att dom får färg runt om, tillsammans med lite salt och peppar. Skär löken, morötterna och palsternackorna i ganska tjocka (ca 2 cm) skivor. Dela champinjonerna så att det blir 4 bitar av varje champinjon.
  2. Tag en stor gryta och sätt på hög värme. Släng i rikligt med smör i grytan och häll därefter i champinjonerna och låt steka några minuter. Tillsätt lök, morötter och palsternacka och låt steka ca 5-10 minuter till. Lägg i köttbitarna, vinet och vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter, tillsätt därefter alla pepparkorn. Skär paprikan grovt och släng i detta i grytan tillsammans med grädde.
  3. Låt detta koka ca 10 minuter och smaka av med eventuellt mer salt och peppar (malen). Låt koka så länge som möjligt, ju längre desto bättre (jag brukar låta det stå och koka i ca 2-3 timmar). Tillsätt eventuellt mer vatten och/eller grädde om det behövs. Red av med lite maizena + vatten om du vill ha grytan tjockare.
  4. Grönsaksris: Koka riset i 13 dl vatten och ca 3-4 dl vitt vin samt buljong. Låt koka i ca 30 minuter (riset ska inte vara helt klart). Hacka alla grönsaker ganska fint och tillsätt dessa i riset. Tillsätt resten av vinet och låt alltsammans koka ca 5-10 minuter eller tills riset är klart. Tillsätt eventuellt mer vatten så att det inte kokar torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.