- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En riktigt god gryta, som passar särskilt bra nu på hösten!
Instruktioner
- Gryta:
Stek grytbitarna på hög värme så att dom får färg runt om, tillsammans med lite salt och peppar. Skär löken, morötterna och palsternackorna i ganska tjocka (ca 2 cm) skivor. Dela champinjonerna så att det blir 4 bitar av varje champinjon.
- Tag en stor gryta och sätt på hög värme. Släng i rikligt med smör i grytan och häll därefter i champinjonerna och låt steka några minuter. Tillsätt lök, morötter och palsternacka och låt steka ca 5-10 minuter till. Lägg i köttbitarna, vinet och vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter, tillsätt därefter alla pepparkorn. Skär paprikan grovt och släng i detta i grytan tillsammans med grädde.
- Låt detta koka ca 10 minuter och smaka av med eventuellt mer salt och peppar (malen). Låt koka så länge som möjligt, ju längre desto bättre (jag brukar låta det stå och koka i ca 2-3 timmar). Tillsätt eventuellt mer vatten och/eller grädde om det behövs. Red av med lite maizena + vatten om du vill ha grytan tjockare.
- Grönsaksris:
Koka riset i 13 dl vatten och ca 3-4 dl vitt vin samt buljong. Låt koka i ca 30 minuter (riset ska inte vara helt klart).
Hacka alla grönsaker ganska fint och tillsätt dessa i riset. Tillsätt resten av vinet och låt alltsammans koka ca 5-10 minuter eller tills riset är klart. Tillsätt eventuellt mer vatten så att det inte kokar torrt.
Publicerat den
25 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar