Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig vitlökspotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En potatis som passar till det mesta. Snabbt hoplagd, sen sköter den sig själv. Mycket smak och stor saftighet. Vi åt den ikväll med en stekt biff och aromsmör, mer behövdes inte. Förutom ”Lilla Gummans” eviga sallad som hon vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Skala och dela potatisarna i halvor. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Lägg vitlöken i formen med potatisen ovanpå med snittytorna neråt. Smält smöret och droppa i tabascon, pensla potatisen flödigt och salta den.
  3. Koka upp vattnet ihop med buljongtärningen. Häll buljongen i formen och sätt in en fals under mitten av ugnen.
  4. Grädda 45-60 minuter tills potatisen fått färg och är mjuk, och buljongen bortkokt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 19 oktober 2012

    Tack för ett kanongott recept. Visserligen hade jag inte tabasco hemma men jag tog sambal oelek istället. 5 stjärnor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.