Tillsätt ett par matskedar grädde samt lite maizena i skyn så får du en krämig, pepprig sås.
Instruktioner
- Ugn 150° + 225°
- Sätt ugnen på 150°. Mortla rosé- och grönpeppar fint och blanda med svart- och vitpeppar, salt samt dijonsenap. Massera in blandningen runt hela kotlettraden och lägg köttet i en ugnsfast form med fettkappan uppåt. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ mitt i ugnen. Låt stå i ugnen tills köttets innertemperatur är cirka 67°. Ta därefter ut köttet.
- Höj ugnsvärmen till 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form och sväng runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i cirka 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka inuti.
- Ta under tiden bort köttet från ugnsformen och häll i cirka 2 deciliter vatten i formen. Vispa runt med en visp och häll allt i en kastrull. Tillsätt kalvfond, balsamvinäger samt honung och koka upp. Låt koka utan lock i cirka 3–5 minuter. Rör runt då och då. Sila av skyn och smaka av med salt.
- Lycka till!
Publicerat den
10 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och enkel att göra. Supergott med rostade grönsakerna.
Lättlagat och smakrikt. Köttet blev mycket mört och saftigt. Såsen blev också jättegod. Tack för ett lättlagat gott recept. Det sparar jag :)
Testade att göra detta idag. Hade inga rödbetor hemma så det fick bli palsternacka, potatis och morot istället. Satte in rotfrukterna när köttet varit inne ca 45 min. Höjde temp till 225 grader efter ca 15 min. Då var köttet strax över 60 grader. Tyckte såsen fick lite för mkt smak av vinägern, tillsatte mer honung och en gnutta socker. Blev bättre men nästa gång minskar jag på mängden vinäger. Redde såsen med maizena då vi föredrar lite tjockare konsistens. Gott och enkelt! Tack för ett bra recept.