Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig kotlettrad & rotfrukter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillsätt ett par matskedar grädde samt lite maizena i skyn så får du en krämig, pepprig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150° + 225°
  2. Sätt ugnen på 150°. Mortla rosé- och grönpeppar fint och blanda med svart- och vitpeppar, salt samt dijonsenap. Massera in blandningen runt hela kotlettraden och lägg köttet i en ugnsfast form med fettkappan uppåt. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ mitt i ugnen. Låt stå i ugnen tills köttets innertemperatur är cirka 67°. Ta därefter ut köttet.
  3. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form och sväng runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i cirka 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka inuti.
  4. Ta under tiden bort köttet från ugnsformen och häll i cirka 2 deciliter vatten i formen. Vispa runt med en visp och häll allt i en kastrull. Tillsätt kalvfond, balsamvinäger samt honung och koka upp. Låt koka utan lock i cirka 3–5 minuter. Rör runt då och då. Sila av skyn och smaka av med salt.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lycka11 22 januari 2012

    Gott och enkel att göra. Supergott med rostade grönsakerna.

  • Carpediem76 19 januari 2013

    Lättlagat och smakrikt. Köttet blev mycket mört och saftigt. Såsen blev också jättegod. Tack för ett lättlagat gott recept. Det sparar jag :)

  • Cassiopeya 14 oktober 2013

    Testade att göra detta idag. Hade inga rödbetor hemma så det fick bli palsternacka, potatis och morot istället. Satte in rotfrukterna när köttet varit inne ca 45 min. Höjde temp till 225 grader efter ca 15 min. Då var köttet strax över 60 grader. Tyckte såsen fick lite för mkt smak av vinägern, tillsatte mer honung och en gnutta socker. Blev bättre men nästa gång minskar jag på mängden vinäger. Redde såsen med maizena då vi föredrar lite tjockare konsistens. Gott och enkelt! Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.