Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikomuffins med yoghurt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga och fruktiga muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär persikan i små bitar, låt rinna av väl om dom är konserverade. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. I en annan skål blandas ägg, olja och yoghurt, blanda ner i mjölblandningen. Tillsätt mjölk så mycket så att smeten blir lagom tjock. Tillsätt persikan. Skeda upp i muffinsplåt (smeten blir för tung för enbart pappersformar). Blanda socker och kanel och strö över varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min. Lycka till med muffinsbaket!
  2. Receptet ger 12 stora som det är i en muffinsplåt. I vanliga pappersformar hade det säkert blivit fler men det går inget vidare då smeten blir så tung så de viker sig. Men tycker man det ser mer riktigt ut med pappersformar kan man ju sätta ner dom i muffinsplåten och fylla smeten ända upp till kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.