Det goda, gröna täcket av två sorters persilja gör den här möra steken extra läcker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och torka av köttet. Gnid in steken med salt och peppar. Skala och halvera schalottenlöken, skär den i fina skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och ansa soppgrönsakerna och tärna dem fint.
- Hetta upp smöret i en stor gjutjärnsgryta och bryn köttet runtom. Tillsätt schalottenlök, vitlök och soppgrönsaker och låt steka hastigt.
- Tillsätt rött vin och ställ in grytan i ugnen. Låt stå en timma i ugnen och ös då och då med stekskyn. Ta ut grytan, ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
- Hacka persiljebladen. Skala persiljeroten och skär den i bitar. Mixa persilja och persiljerot till en slät massa och rör ner senap, äggulor, parmesan och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
- Ta ut köttet ur folien och lägg det på ett galler. Bred persiljeblandningen över köttet och gratinera tio minuter. Låt skyn i grytan koka upp och krydda med salt och peppar. Skiva steken och servera med skyn.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar