Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiljebakad nötstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det goda, gröna täcket av två sorters persilja gör den här möra steken extra läcker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och torka av köttet. Gnid in steken med salt och peppar. Skala och halvera schalottenlöken, skär den i fina skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och ansa soppgrönsakerna och tärna dem fint.
  2. Hetta upp smöret i en stor gjutjärnsgryta och bryn köttet runtom. Tillsätt schalottenlök, vitlök och soppgrönsaker och låt steka hastigt.
  3. Tillsätt rött vin och ställ in grytan i ugnen. Låt stå en timma i ugnen och ös då och då med stekskyn. Ta ut grytan, ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  4. Hacka persiljebladen. Skala persiljeroten och skär den i bitar. Mixa persilja och persiljerot till en slät massa och rör ner senap, äggulor, parmesan och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta ut köttet ur folien och lägg det på ett galler. Bred persiljeblandningen över köttet och gratinera tio minuter. Låt skyn i grytan koka upp och krydda med salt och peppar. Skiva steken och servera med skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.