I Italien görs piccata på kalvfilé. I det här receptet är det fläskfilé.
489 kalorier per portion
Instruktioner
- Börja med risotton. Hacka purjolöken fint och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt riset som får fräsa med någon minut, mät upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Späd med vätskan, lite i taget, avsluta med vinet. Allt som allt ska riset koka i 25 minuter. Rör till sist i basilikan.
- Skär filén i skivor, vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda parmesanost och ströbröd på en annan tallrik. Panera köttet först i ägg och därefter i ströbröd, salta och peppra.
- Skiva morötter och squash tunt, fräs grönsakerna snabbt i olja i en stekpanna. De ska bara få lite färg. Salta och peppra.
Häll på vinäger.
- Servera grönsakerna tillsammans med piccata och örtrisotto.
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar