Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piccata med sicilianska grönsaker och risotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Italien görs piccata på kalvfilé. I det här receptet är det fläskfilé. 489 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med risotton. Hacka purjolöken fint och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt riset som får fräsa med någon minut, mät upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Späd med vätskan, lite i taget, avsluta med vinet. Allt som allt ska riset koka i 25 minuter. Rör till sist i basilikan.
  2. Skär filén i skivor, vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda parmesanost och ströbröd på en annan tallrik. Panera köttet först i ägg och därefter i ströbröd, salta och peppra.
  3. Skiva morötter och squash tunt, fräs grönsakerna snabbt i olja i en stekpanna. De ska bara få lite färg. Salta och peppra. Häll på vinäger.
  4. Servera grönsakerna tillsammans med piccata och örtrisotto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.