Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pickles

 
Skriv ut

En härlig inläggning som smakar lite gammaldags är pickles. Den är god till köttfärslimpa och köttfärsrätter. Fördelen med pickles är att du kan ta lite av varje, något som är praktiskt om skörden är liten eller det är slutet på säsongen. Morötter, bondbönor, lök, pak choy, blomkål, svamp, selleri eller vad du har. Det är bara att blanda.

Ingredienser

Instruktioner

Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Förväll hårda grönsaker 2-3 minuter. Koka upp rikligt med kokande vatten i en annan kastrull och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Lägg alla grönsakerna i en stor skål eller bunke och häll över saltlagen. Låt stå i kylskåp över natten. Häll av saltlagen och lägg grönsakerna i galsburkar. Lägg i några dillkvistar i varje burk.Blanda ättiksprit, vatten, socker, kryddpeppar, vitpeppar, muskotblomma, lagerblad och kryddnejlikor i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och skumma väl. Slå den heta lagen över grönsakerna. Sätt på lock. Låt stå och dra i minst tre veckor. Sedan är det bara att äta och njuta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.