Lammfärsbiffar med en fyllning av pinjenötter och örter. Tillsammans med pitabröd och paprikasås blir det en spännande middag.
Instruktioner
- Gör först biffarna. Lägg lammfärsen i en stor bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och riv den grovt. Skär aprikoserna i tunna strimlor.
- Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Lägg lök, vitlök, ingefära, aprikoser, nötter, persilja, koriander och kanel i bunken med lammfärs och blanda väl. Forma sex biffar.
- Gör sedan såsen. Sätt ugnen på grill. Halvera paprikorna och grilla dem i ugnen så att de får svarta blåsor. Ta ut dem och låt dem svalna lite. Dra av skinnet och skär bort kärnor och stjälkar. Strimla paprikorna.
- Kärna ur och hacka chilifrukterna. Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Rosta korianderfrön och kumminfrön i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Blanda paprika, chilifrukt, oliver, vitlök, korianderfrön, kumminfrön, olja och lite salt i en skål.
- Stek biffarna i lite smör i en stekpanna eller grilla dem i ugnen. Servera med paprikasåsen samt pitabröden och tzatziki. En fräsch grönsallad passar bra till.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar