Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjefyllda lammfärsbiffar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lammfärsbiffar med en fyllning av pinjenötter och örter. Tillsammans med pitabröd och paprikasås blir det en spännande middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först biffarna. Lägg lammfärsen i en stor bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och riv den grovt. Skär aprikoserna i tunna strimlor.
  2. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Lägg lök, vitlök, ingefära, aprikoser, nötter, persilja, koriander och kanel i bunken med lammfärs och blanda väl. Forma sex biffar.
  3. Gör sedan såsen. Sätt ugnen på grill. Halvera paprikorna och grilla dem i ugnen så att de får svarta blåsor. Ta ut dem och låt dem svalna lite. Dra av skinnet och skär bort kärnor och stjälkar. Strimla paprikorna.
  4. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Rosta korianderfrön och kumminfrön i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Blanda paprika, chilifrukt, oliver, vitlök, korianderfrön, kumminfrön, olja och lite salt i en skål.
  5. Stek biffarna i lite smör i en stekpanna eller grilla dem i ugnen. Servera med paprikasåsen samt pitabröden och tzatziki. En fräsch grönsallad passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.