Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagenötstårta med jordgubbsmousse

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En lätt och len tårta som passar utmärkt för den som gärna förbereder lite extra. Bottnarna kan du göra upp till 2 veckor i förväg och frysa in och moussen kan du göra dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal eller hacka pistagenötterna mycket fint. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Rör samman smör, florsocker och pistagenötter och blanda ner i äggskummet. Klä botten på två springformar, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smöra formens sidor. Fördela smeten i formarna och grädda långt ner i ugnen i 30 minuter eller tills bottnarna börjar få färg.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner i äggblandningen. Mixa de tinade jordgubbarna till en puré. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med lite av jordgubbspurén på mycket svag värme. Blanda med resten av purén. Det är viktigt att purén inte är för kall så se till att jordgubbarna tinas i god tid. Vänd försiktigt ner purén i grädd- och äggblandningen.
  3. Täck springformens botten och sidor med bakplåtspapper, det går enklast om du först smörjer in sidorna med margarin eller rapsolja. Lägg tillbaka en av de svalnade pistagebottnarna i springformen och fyll på med moussen. Täck över med plastfilm och låt stå i kylskåp i 2 timmar eller tills moussen stelnar. Det går bra att förvara tårtan så här i ett dygn.
  4. Ta ur tårtan ur springformen och placera den på ett tårtfat. Dra bort bakplåtspappret försiktigt. Lägg på den andra pistagebottnen på toppen. Ansa jordgubbarna och dela dem. Dekorera tårtan med jordgubbar och pudra florsocker över strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.