Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagerutor med rosenvattenglasyr

 
  • Serverar: 12-18 portioner
Skriv ut

Rosenvatten kan man köpa på apotek eller i persiska livsmedelsaffärer. Använd helst osaltade pistagenötter till detta receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
  2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp, tills degen är slät och blek - det tar ca 2-3 minuter. Bred ut degen i långpannan och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Rosenglasyr: Vispa mascarponeost och florsocker till en mjuk och krämig glasyr. Tillsätt rosenvatten och hackade pistagenötter. Rör om så allt blir väl blandat.
  4. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och garnera med hackade pistagenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.