Pistagenötterna i denna kaka kan ersättas med pistage arom. Aromen finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt margarin och vatten. Rör om.
- Mal pistagenötterna. Bland mjöl, bakpulver och de malda nötterna i en separat skål. Rör ner blandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna helt i pannan.
- Rör samman färskost, florsocker, päron arom och karamellfärg till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och låt den stå kallt 1-2 timmar innan du skär upp den i 4 x 5 cm stora rutor.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar