Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagerutor med päronglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Pistagenötterna i denna kaka kan ersättas med pistage arom. Aromen finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt margarin och vatten. Rör om.
  3. Mal pistagenötterna. Bland mjöl, bakpulver och de malda nötterna i en separat skål. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna helt i pannan.
  5. Rör samman färskost, florsocker, päron arom och karamellfärg till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och låt den stå kallt 1-2 timmar innan du skär upp den i 4 x 5 cm stora rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.