Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med päron och lime

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Choklad och frukt är en oslagbar kombination. Dessa rutor har fått päron- och limesmak, och som pricken över i:et en härlig päronglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så allt blir väl blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en annan skål. Rör ner mjölblandningen för hand i äggsmeten. Rör till sist i Schweppes.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan 30 min längst ner i ugnen. Låt kakan svalna i långpannan. Gör under tiden glasyren.
  5. Rör cream cheese och florsocker smidigt med elvisp. Smaksätt glasyren med päron arom och rör i några droppar grön hushållsfärg för att få den gröna päronfärgen.
  6. Fördela glasyren över den kalla kakan, och låt den stå kallt i kylskåp 1-2 timmar innan du skär upp den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.