Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon i vanilj- och konjakslag

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Solmogna plommon får extra skjuts av en skvätt konjak och riktigt fin vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, torka, halvera, kärna ur och klyfta plommonen. Koka upp vatten och socker till lagen. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg ner allt i lagen tillsammans med plommonen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Låt svalna något och rör försiktigt ner konjak. Skeda upp i fina glas och servera med vaniljsglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.