En alltid älskad klassiker är den traditionella franska tarte på spröd botten med hemlagad citron- och vaniljkräm och färska plommon.
Instruktioner
- Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt till en deg. Arbeta degen så lite som möjligt. Slå in degen i plastfolie och lägg svalt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till en 3-4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke till fyllningen. Värm mjölken till kokpunkten och slå den under vispning över äggblandningen.
- Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsocker och citronskal. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
- Vispa krämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Kärna ur och skiva plommonen i klyftor. Toppa krämen med plommon. Pudra över florsocker och servera.
Publicerat den
25 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar