Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj med citronkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En alltid älskad klassiker är den traditionella franska tarte på spröd botten med hemlagad citron- och vaniljkräm och färska plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt till en deg. Arbeta degen så lite som möjligt. Slå in degen i plastfolie och lägg svalt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen till en 3-4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke till fyllningen. Värm mjölken till kokpunkten och slå den under vispning över äggblandningen.
  5. Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsocker och citronskal. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
  6. Vispa krämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Kärna ur och skiva plommonen i klyftor. Toppa krämen med plommon. Pudra över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.