Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonrutor med nötströssel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Supersaftiga godbitar med knaprigt nöttäcke. Kakorna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, 3 dl socker och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl och bakpulver, rör i créme fraichen.
  3. Häll smeten i en smord liten långpanna ca 23x32 cm. Halvera plommonen, ta bort kärnorna och skär plommonen i mindre bitar. Blanda med ½ dl socker och lägg dem i formen.
  4. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, mjöl och smör. Fördela blandningen på plommonen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.