Baka enkelt en stor sats som räcker till många i långpanna. Här med en utsökt kombination av päron och plommon. Jag tycks aldrig få nog av recept på långpannekakor - de är ju så praktiska att ta med till kören när man är med i fikagruppen! Ur Allers nr 35/10.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en långpanna som mäter ca 30x40 cm, eller klä den med bakpapper.
- Skala och kärna ur päronen och skär i mindre bitar. Kärna ur plommonen och skär i bitar. Strö farin och malen kanel över fruktbitarna och rör om så att de sockras och kryddas jämnt.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Tillsätt kaffegrädde och rör smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan och strö över fruktblandningen. Grovriv mandelmassan direkt över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
- Skär upp kakan i bitar då den kallnat. Sikta över litet florsocker.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar