Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och plommonrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Baka enkelt en stor sats som räcker till många i långpanna. Här med en utsökt kombination av päron och plommon. Jag tycks aldrig få nog av recept på långpannekakor - de är ju så praktiska att ta med till kören när man är med i fikagruppen! Ur Allers nr 35/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en långpanna som mäter ca 30x40 cm, eller klä den med bakpapper.
  2. Skala och kärna ur päronen och skär i mindre bitar. Kärna ur plommonen och skär i bitar. Strö farin och malen kanel över fruktbitarna och rör om så att de sockras och kryddas jämnt.
  3. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Tillsätt kaffegrädde och rör smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i långpannan och strö över fruktblandningen. Grovriv mandelmassan direkt över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  5. Skär upp kakan i bitar då den kallnat. Sikta över litet florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.