Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och hallonfylld vetekaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mera mäktig men god dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vetedeg: Smula ner jästen i fingervarm mjölk och blanda i ägget, sockret, smöret och kardemumman. Rör ner mjölet och knåda till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen kladdar. Låt det jäsa i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och lägg den i en ugnsfast form med halvhöga kanter. Täck formen med degen så att degen räcker över och lite utanför formens kanter.
  3. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär ner päronen i mindre bitar. Blanda päronen med hallonen, mandeln och russinen. Vispa äggen och sockret poröst och blanda därefter i kesellan, bakpulvret och mjölet. Tillsätt skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare. Lägg fruktblandningen i formen och häll över smeten. Ugnsbaka i ca 30-40 minuter. Pudra med florsocker innan serveringen. Denna dessert går bra att serveras både varm och kall

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.