En mera mäktig men god dessert!
Instruktioner
- Vetedeg:
Smula ner jästen i fingervarm mjölk och blanda i ägget, sockret, smöret och kardemumman. Rör ner mjölet och knåda till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen kladdar. Låt det jäsa i 30 minuter.
- Kavla ut degen och lägg den i en ugnsfast form med halvhöga kanter. Täck formen med degen så att degen räcker över och lite utanför formens kanter.
- Fyllning:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär ner päronen i mindre bitar. Blanda päronen med hallonen, mandeln och russinen. Vispa äggen och sockret poröst och blanda därefter i kesellan, bakpulvret och mjölet. Tillsätt skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare. Lägg fruktblandningen i formen och häll över smeten. Ugnsbaka i ca 30-40 minuter. Pudra med florsocker innan serveringen.
Denna dessert går bra att serveras både varm och kall
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar