Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pohlmans varma låda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mättande gratäng som är en idealisk bjudrätt. Ett recept som skapats av meteorolog John Pohlman taget ur en veckotidning för länge sen. Om man så vill kan riset serveras för sig i stället för att ingå i lådan.

Ingredienser

Instruktioner

Koka 4-6 portioner ris. Lägg det kokta riset i en smord ugnsäker form. Fortsätt att lägga de skivade äggen över riset. Rensa krabban från strålben. Smält matfettet och häll i vetemjölet.Späd med grädde samt krabbspad och låt koka några minuter.Tillsätt riven ost,krabba,salt och svartpeppar.Till sist blandas den finhackade dillen i stuvningen.Häll stuvningen över ris och ägg. Skär 4-6 franskbrödsskivor i tärningar och strö dem över gratängen. Värm gratängen i 250 grader i 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.