Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentakaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en syrlig, saftig och knaprig kaka. Allra bäst blir den med olivolja med apelsin- eller citronsmak. Välj i annat fall en olivolja med mycket mild smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta apelsinerna, riv sedan skalet på dem och pressa ur saften, ca 1 dl. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
  2. Blanda vetemjöl, polenta, bakpulver och salt i en bunke och rör om väl.
  3. Häll ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till sist ner olivolja, apelsinskal och apelsinsaft.
  4. Smöra och mjöla en form väl, ca 1½ liter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  5. Sikta över florsocker. Servera med crème fraiche eller grädde och eventuellt kanderade apelsinskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.