85 kalorier per portion
Polenta är en populär stapelvara i norra Italien. Den finns numera i de flesta livsmedelbutiker.
Instruktioner
- Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Vispa ner polentagrynen. Låt dem koka på mycket svag värme tills de är mjuka, ca 5 minuter.
Rör i parmesanost, persilja och gräslök och smaksätt med salt och peppar.
Bred ut polentan i en form, ca 15x25 cm. Låt den kallna.
- Förbered undertiden grönsakerna.
Skär ett kryss i tomaterna. Skär zucchinin på snedden i ½ cm skivor. Kärna ur paprikan.
- Lägg grönsakerna i en långpanna med lite olja. Värm ugnsgrillen och grilla grönsakerna nära grillelementet ca 5 minuter. Vänd zucchinin och paprikan under halva tiden.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Skär polentan i 15 fyrkantiga bitar.
Lägg dem i långpannan och grilla dem ca 5 minuter på varje sida.
- Lägg upp polentan på ett serveringsfat. Lägg en skiva zucchini på varje och sedan en tomat.
Skär paprikan i strimlor och lägg dem överst.
- Droppa över lite olivolja och garnera med basilikablad.
Mal över svartpeppar.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar