Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentakakor med grillade grönsaker

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

85 kalorier per portion Polenta är en populär stapelvara i norra Italien. Den finns numera i de flesta livsmedelbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Vispa ner polentagrynen. Låt dem koka på mycket svag värme tills de är mjuka, ca 5 minuter. Rör i parmesanost, persilja och gräslök och smaksätt med salt och peppar. Bred ut polentan i en form, ca 15x25 cm. Låt den kallna.
  2. Förbered undertiden grönsakerna. Skär ett kryss i tomaterna. Skär zucchinin på snedden i ½ cm skivor. Kärna ur paprikan.
  3. Lägg grönsakerna i en långpanna med lite olja. Värm ugnsgrillen och grilla grönsakerna nära grillelementet ca 5 minuter. Vänd zucchinin och paprikan under halva tiden.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Skär polentan i 15 fyrkantiga bitar. Lägg dem i långpannan och grilla dem ca 5 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp polentan på ett serveringsfat. Lägg en skiva zucchini på varje och sedan en tomat. Skär paprikan i strimlor och lägg dem överst.
  6. Droppa över lite olivolja och garnera med basilikablad. Mal över svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.