- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Inspirerad av ett recept i en populär mattidning. Ett lite omständligt sätt att bevara grönsaker, men ack så gott i höstmörkret.
Grillade grönsaker i olja håller sig en månad i kyl. Låt rinna av väl innan servering.
Instruktioner
- Kärna ur och halvera paprikan, halvera körsbärstomaterna (eller hellre små trädgårdstomater i olika färger om dessa finns i din butik).
- Lägg paprikan på plåt med skinnsidan uppåt, fördela halverade körsbärstomater på plåten. Sätt in i mitten av kall ugn och slå på grill 275C.
- Efter ca 25-30 minuter är skinnet på paprikan kolsvart och lite bubbligt. Ta ut plåten, lägg paprikan att svalna, stäng ugnen och sätt in tomaterna på eftervärme ca 15-20 min.
- Skiva i ca 0.5 cm skivor och grilla zucchini, aubergine och rödlök som penslas med lite grillolja (löken kan skäras i klyftor och grillas på spett). Grillpanna går bra om du inte grillar ute.
- Dra av skalet från den svalnade paprikan, skär ned i lämpliga bitar tillsammans med zucchini, aubergine och rödlök samt tomaterna. Skiva vitlöken grovt, repa ca 1 dl löst pressade örter och blanda alla ingredienser. Salta och peppra ordentligt. Sleva ned allt i glaskonserv, allt bör rymmas ganska exakt i kärl på 1l.
- Fyll på med upp till 3 dl kallpressad rapsolja, rotera burken så att oljan når överallt.
Förvaras i kyl, fräsch i upp till minst en månad. Låt rinna av innan servering.
Publicerat den
6 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hittade en burk med sommarens blandning som stått i +6 mån i kylen, den var helt OK. Håller sig alltså mkt längre än vad receptet anger om man varit hygienisk/har tät burk och färsk olja Grillade grönsaker på pizzan var inte dumt :-).