Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade grönsaker i olja

(1 kommentar)  
 • Serverar: 8 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

Inspirerad av ett recept i en populär mattidning. Ett lite omständligt sätt att bevara grönsaker, men ack så gott i höstmörkret. Grillade grönsaker i olja håller sig en månad i kyl. Låt rinna av väl innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Kärna ur och halvera paprikan, halvera körsbärstomaterna (eller hellre små trädgårdstomater i olika färger om dessa finns i din butik).
 2. Lägg paprikan på plåt med skinnsidan uppåt, fördela halverade körsbärstomater på plåten. Sätt in i mitten av kall ugn och slå på grill 275C.
 3. Efter ca 25-30 minuter är skinnet på paprikan kolsvart och lite bubbligt. Ta ut plåten, lägg paprikan att svalna, stäng ugnen och sätt in tomaterna på eftervärme ca 15-20 min.
 4. Skiva i ca 0.5 cm skivor och grilla zucchini, aubergine och rödlök som penslas med lite grillolja (löken kan skäras i klyftor och grillas på spett). Grillpanna går bra om du inte grillar ute.
 5. Dra av skalet från den svalnade paprikan, skär ned i lämpliga bitar tillsammans med zucchini, aubergine och rödlök samt tomaterna. Skiva vitlöken grovt, repa ca 1 dl löst pressade örter och blanda alla ingredienser. Salta och peppra ordentligt. Sleva ned allt i glaskonserv, allt bör rymmas ganska exakt i kärl på 1l.
 6. Fyll på med upp till 3 dl kallpressad rapsolja, rotera burken så att oljan når överallt. Förvaras i kyl, fräsch i upp till minst en månad. Låt rinna av innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • maxxess 22 januari 2011

  Hittade en burk med sommarens blandning som stått i +6 mån i kylen, den var helt OK. Håller sig alltså mkt längre än vad receptet anger om man varit hygienisk/har tät burk och färsk olja Grillade grönsaker på pizzan var inte dumt :-).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.