Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentakaka med amaretto

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Polenta finns att köpa i dom flesta livsmedelbutikerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå likören över russinen.
  2. Koka upp mjölk och socker i en kastrull. Tillsätt polentan, lite i taget, under omrörning med träslev. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter. Låt kallna.
  3. Skölj citronerna och riv skalet. Rör ner ägg, äggulor, smör, de likördränkta russinen och citronskalet i polentablandningen.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Smöra och bröa en ringform, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.