Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentakaka med apelsin

 
Skriv ut

Dessa spröda och smöriga kakor med apelsin är en ljuvlig variant av de alltid populära småkakorna. Inte så farligt feta heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop margarin och florsocker med elvisp till en vit och porös smet. Tillsätt ägget och vispa med elvispen till en väl blandad smet.
  2. Tillsätt mjöl, 1 dl polenta, apelsinskal och apelsinsaft och vispa på låg hastighet tills precis blandat.
  3. Skeda upp blandningen i en sprits med en 1 cm tyll och spritsa 42 kakor, på plåten, var och en ca 3 cm i diameter.
  4. Strö 2 msk polenta jämnt över kakorna på plåten. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter tills gyllene. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.